Home

Nieuws 498 x bekeken

Vion centraliseert biologische productie

Boxtel – Vion Food Nederland gaat de biologische productie concentreren in Groenlo en in Enschede.

In Groenlo waren zowel runder- als varkensvleesactiviteiten. De rundvleesverwerking wordt nu gecentraliseerd in Enschede. In Groenlo wordt de varkensslacht en verwerking gecentraliseerd op één plek, de slachterij, waar dit voorheen was verdeeld over de slachterij en de vestiging van Vion-retail.

Vion gaat verder de financiële processen en administratie van de verschillende vestigingen centraliseren in één afdeling in Boxtel. Tot nog toe heeft iedere productievestiging zijn eigen financiële afdeling. De logistieke activiteiten van Distrifresh worden gecentraliseerd in Boxtel. De activiteiten in Vaassen worden beëindigd.

Het proces van centralisering van de financiële systemen en administratie zal pas zijn afgerond in 2013, verwacht Vion. Dit komt onder meer doordat veel financiële systemen in elkaar moeten worden geschoven en er nieuwe software moet worden ontwikkeld.

De biologische activiteiten van De Groene Weg zijn groeiende, aldus communicatiedirecteur Marc van der Lee. Per week slacht en verwerkt Vion zo’n 1.200 tot 1.300 biologische varkens, afkomstig van ruim vijftig varkenshouders. Het komt neer op een kleine 1 procent van de totale varkensaanvoer van Vion. Op het gebied van rundvlees slacht De Groene Weg vooral afgevoerde biologische melkkoeien. Het gaat om enkele duizenden koeien per jaar.

”Biologisch is een belangrijke niche die niet meer weg te denken is”, aldus Van der Lee. ”We behandelen het als een volwaardig concept met een volledig toegewijde organisatie.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.