Home

Nieuws 467 x bekeken

Vier varkenshouders krijgen geldboete

Zoetermeer – Het Tuchtgerecht heeft vier uitspraken gedaan tegen varkenshouders die varkens aan- of afgevoerd hebben in strijd met de voorschriften van de Verordening Varkensleveringen.

Het Tuchtgerecht wijst erop dat er door varkens aan of af te voeren, in strijd met de voorschriften, het risico van verspreiding van besmettelijke dierziekten wordt vergroot. Daarnaast geeft het Tuchtgerecht aan dat de varkenshouders als ondernemers zelf verantwoordelijk zijn voor het kennen van de voorschriften.

Het Tuchtgerecht heeft geldboetes opgelegd van 500 euro. Bij één uitspraak is deze geldboete geheel voorwaardelijk in verband met verzachtende omstandigheden en bij drie uitspraken gedeeltelijk voorwaardelijk, allen met een proeftijd van twee jaar.

In alle bovengenoemde gevallen gaat het om een overtreding die voor de tweede keer is geconstateerd. Na de eerste overtreding wordt er vanuit het Productschap Vee en Vlees een waarschuwingsbrief gestuurd. In deze brief staat dat als de betrokkene nogmaals een overtreding begaat er dan tuchtelijke maatregelen kunnen volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.