Home

Nieuws 394 x bekeken

Verplicht etiket met datum op bevroren vlees

Brussel – Bevroren vlees moet vanaf 1 juli 2012 gegevens bevatten over wanneer het vlees is geproduceerd en is ingevroren.

Dat heeft de Europese Commissie bepaald. De nieuwe regels (verordening 16/2012) gelden naast vlees ook voor wild en vis.

De nieuwe verordening moet de huidige hygiënemaatregelen uit 2004 nog verder aanscherpen zodat afnemers van de producten een beter inzicht hebben in de houdbaarheid van het vlees. De Commissie wil hiermee de volksgezondheid nog beter beschermen.

Als het vlees uit meerdere ingrediënten bestaat moet de oudste datum op het etiket vermeld worden. Alhoewel de regels over een etiket of label spreken, is het ook toegestaan om de gegevens over het moment van produceren en invriezen op een andere manier te verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.