Home

Nieuws 305 x bekeken

Verhagen mee op staatsbezoek naar Golfregio

Den Haag - Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) leidt een economische missie van 35 Nederlandse bedrijven naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.

Dit vindt plaats tijdens het staatsbezoek van koningin Beatrix van 8 tot 11 januari. De Golfstaten zijn een opkomende markt waar goede kansen liggen voor Nederlandse bedrijven. De export uit Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten is in 2010 gestegen naar 2,1 miljard dollar; de export naar Oman naar 229 miljoen dollar. Bedrijven uit topsectoren van de Nederlandse economie zoals energie, water, agrofood, tuinbouw en logistiek profiteren van de groeiende handel.

“Een staatsbezoek is een uitstekende gelegenheid om deuren te openen voor Nederlandse bedrijven,” zegt minister Verhagen. “Als de overheid en het bedrijfsleven samen optrekken kan dat in een regio als de Golf veel verschil maken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.