Home

Nieuws 287 x bekeken

Verhagen geen nieuwe CDA-lijsttrekker

Den Haag - Maxime Verhagen wil geen nieuwe lijsttrekker van het CDA worden. Dat meldt de vice-premier op twitter.

In een interview in weekblad Elsevier zegt Verhagen dat hij ruimte wil scheppen voor een nieuwe leider die een einde kan maken aan de verdeeldheid in de partij. De nieuwe leider zou over enkele jaren via interne verkiezingen verkozen moeten worden.

Tot deze verkiezingen blijft Verhagen samen met CDA-voorzitter Ruth Peetoom en CDA-fractieleider Sybrand van Haersma Buma het CDA aanvoeren. Verhagen zegt het moeilijk te vinden om zich terug te trekken als CDA-lijsttrekker, maar dat hij dit doet in belang van het CDA.

Verhagen uit zich in het interview ook over de benoeming van Jan Peter Balkenende als CDA-leider in 2010. De leden hadden volgens Verhagen het gevoel dat ze geen keuze hadden. De kandidatuur van Balkenende werd de partij gewoon opgelegd. Een lijsttrekkersverkiezing past volgens Verhagen beter bij deze tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.