Home

Nieuws 3 reacties

Verbod stierenvechten Catalonië van kracht

Barcelona - In de Spaanse regio Catalonië is zondag een verbod op het stierenvechten van kracht geworden.

De komenden 6 maanden gaan de autoriteiten onderzoeken wat de economische schade is van het verbod. Ook bekijken ze of schadevergoedingen moeten worden betaald.

Volgens betrokkenen bij het stierenvechten bedraagt de totale economische schade door het verbod op het stierenvechten ruim 300 miljoen euro. Tegenstanders van de eeuwenoude traditie komen op veel lagere bedragen uit, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia zondag.

In juli vorig jaar besloot het parlement van Catalonië tot een verbod op het stierenvechten vanaf 1 januari 2012. Eind september is het laatste stierengevecht van de regio gehouden in de arena La Monumental in Barcelona. De laatste jaren trokken de stierengevechten al steeds minder toeschouwers, terwijl de protesten van dierenbeschermers toenamen.

Ook elders in Spanje neemt de populariteit van het stierenvechten af. Het CAS International (Comité Anti Stierenvechten) laat weten dat het sinds vorige week in de noordwestelijke regio Galicië verboden is voor kinderen onder de 12 jaar stierengevechten te bezoeken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geweldig

  wat een fantastisch nieuws, eindelijk is er een einde gekomen aan dit gebeul.Afschuwelijk wat men in die arena's zag. Cultuur???? Een stel idioten.
  Zo moet het ook gaan met de jacht. Dat zijn dezelfde idioten, rijp om in een gesticht te worden opgenomen. Zo snel mogelijk.
  Bleker: doe je plicht.

 • no-profile-image

  piet Donkers  Veel mensen hebben er al eeuwen van kunnen genieten dit volks vermaak hebben ze in de genen zitten. . Wij hebben het voetballen in ons genen zitten . Hierbij vallen misschien wel meer doden .

  Groeten

 • no-profile-image

  geweldig

  Tradities zijn er alleen maar om gebroken te worden. Ook bij Spanjaarden geldt: word eens beschaafd.
  Mocht U dit volksvermaak vinden, dan raad ik U aan onmiddellijk een psychollog in te schakelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.