Home

Nieuws 238 x bekeken

Vekabo vaart wel bij recessie

Utrecht - De Nederlandse Vereniging van Kampeerboeren (VeKaBo) verwacht weinig negatief effect te ondervinden van de recessie.

“Integendeel”, reageert José Muskers van VeKaBo vanaf de vakantiebeurs in Utrecht. “We merken veel interesse. Juist vanwege de recessie letten mensen meer op hun geld en zoeken een vakantieplek in Nederland.” Muskers merkt dat de bezoekers van de VeKaBo-stand op de beurs bewust op zoek zijn naar een vakantieadres met veel rust en ruimte. “In die behoefte kunnen de kampeerboeren juist voorzien. Vooral omdat de mensen die wij spreken op zoek zijn naar een accommodatie dichter bij huis.”

VeKaBo telde bij de ingang van dit jaar 1.600 leden. De organisatie van kampeerboeren verwacht dat gemiddeld genomen het aantal leden licht zal toenemen dit jaar. “Het aantal agrarische bedrijven in Nederland neemt weliswaar af. Dat merken wij ook in ons ledenaantal”, zegt Muskens. Echter de aanwas van boeren die neveninkomsten willen halen uit hun bedrijf door logeeraccommodatie op te zetten, is nog altijd groter. “We verwachten daarom per saldo een lichte toename dit jaar van het ledenaantal.”

Op de eerste dag van de vakantiebeurs verkiest VeKaBo ieder jaar het logeerbedrijf van het jaar. Minicamping De Huttert van de familie Rensen in Luttenberg (Ov) is vandaag verkozen tot het VeKaBo Logeerbedrijf van het jaar 2011. De prijs is een publieksprijs die middels stemming via internet tot stand komt. Volgens Muskens is De Huttert verkozen vanwege de gastvrijheid van de familie en de diversiteit van de mogelijkheden. De minicamping biedt zowel voor grote als kleine groepen logeerfaciliteiten en is tevens geschikt voor gehandicapten.

Of registreer je om te kunnen reageren.