Home

Nieuws 291 x bekeken 6 reacties

Veerman: grootmoedige daad van Verhagen

Hilversum - CDA-prominent en oud-minister van Landbouw Cees Veerman vindt het een "grootmoedige daad" dat CDA-minister Maxime Verhagen heeft laten weten niet beschikbaar te zijn als lijsttrekker bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Veerman zei dat zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

,,Dat hij plaats maakt en duidelijkheid geeft over zijn positie is grootmoedig. Hij heeft dat besluit genomen, daar heb ik alleen maar waardering voor’’, aldus Veerman.

Veerman is een tegenstander van de gedoogconstructie met de PVV. Hij liet zich eerder kritisch uit over Verhagen, die hij machtsspelletjes verweet. ,,Verhagen heeft een drive om dingen tot stand te brengen, daar kan je het niet mee eens zijn. Maar als een persoon met zoveel idealen zo’n beslissing neemt, dan is dat gewoon klasse’’, aldus Veerman.

Veerman noemde het ,,uitgesloten’’ dat hij zich beschikbaar stelt als lijsttrekker. Hij wilde geen namen noemen van CDA’ers die in zijn ogen kandidaat zijn. Hij pleit voor een goede procedure, waarna de juiste persoon ,,komt bovendrijven’’.

Het CDA praat zaterdag tijdens een congres over het zogenoemde Strategisch Beraad, ofwel een opzet voor een nieuwe koers van de partij voor de komende 10 à 15 jaar. Veerman zegt blij te zijn met de geest van de tekst. Volgens hem kan het stuk dienen als een nieuwe start van de partij.

Veerman betreurt dat de regeringsdeelname van het CDA geleid heeft tot een scheiding binnen de partij. ,,Kritiek werd als deloyaliteit gekenschetst, dat is niet goed. Die cultuur hebben we niet.’’ Zelf vindt hij dat hij te weinig heeft gedaan de kloof binnen de partij te dichten. ,,Daar heb ik spijt van’’, stelde hij.

Een nieuwe koers van de partij kan volgens Veerman bestaan naast de huidige afspraken die het CDA heeft gemaakt in het regeer- en gedoogakkoord met VVD en PVV. ,,Die processen kunnen enige tijd langs elkaar lopen.’’ ANP

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ja,ja mijnheer Veerman,

  Berouw komt na de zonde en de eerder veronderstelde wijsheid is bij u kennelijk toch afwezig.
  Op het moment supreme moet je je speirballen toten en niet na het ( verloren) gevecht.

 • no-profile-image

  CDA-varkenshouder

  Het was zaterdag een bijzonder (goed) CDA congres waarin er gelukkig geen ordinaire ruk naar links werd gepresenteerd. Hier mee kunnen we voorzichtig weer werken aan het herstel van onze partij en de plannen die door het huidige kabinet voor onze landbouwsector in de steigers zijn gezet kunnen worden uitgevoerd. Bescheidenheid past Cees de komende tijd want jouw rol tijdens de formatie was die van een "nestbevuiler"en die behoort niet tot de beschermde soorten zelfs niet binnen Natura 2000 gebieden die je in je nadagen als minister zo opgehemeld hebt als een kans en uitdaging. We weten inmiddels beter!!!

 • no-profile-image

  Ja, ongelooflijk wat een schade die idioot heeft aangericht.

 • no-profile-image

  landman

  Ja, zo is meneer Veerman, wel altijd kritiek en gezeur over een ander. Maar zelf heeft hij ook niets gepresteerd. Als landbouwminister had hij ook niets voor de sector over. Nee, meneer Veerman U zou zich maar wat meer op de achtergrond houden, en nu niet roepen ik had wat meer moeten doen om de kloof te dichten in het CDA. Altijd achteraf praat, daar komt een partij ook niet mee vooruit. Bemoei je nu niet met het kabinet. Deze mensen zullen het vast beter doen. Beste stuurlui staan aan wal.

 • no-profile-image

  vraag; wat heeft bio-industrie met rentmeesterschap te maken? antwoord; niets!

 • no-profile-image

  Herkouwer

  CDA varkenshouder voordat je nog meer onzin over die nieuwe koers gaat uitkramen: WIJ hebben direct na de landdag van 29 oktober 2011 aan Jacobine Geel onze visie voorgelegd en zien tot ons genoegen dat veel daarvan nu tot nieuw CDA-beleid is geworden. Zélfs de COMPASSIE, die wij in onze brief heel expliciet hebben benadrukt. Dat noemt men nu zelfs een speerpunt!
  Veerman houdt zich wel gedeist, want als hij zijn kop boven het politieke maaiveld uit steekt dan komt er meteen een forensisch specialist naar voren die een hele tros wanbestuurlijke lijken tevoorschijn tovert. Het CDA meent nu wel dat de storm geluwd is, maar dat is klinkklare nonsens. Dit is pas het echte begin van het definitieve einde, want die begint altijd met zefgenoegzaamheid en verwarrring. Zelfs Van Haersma Buma Stemra kon zondag in Buitenhof niks anders doen dan continu die prietprateteringe kolder eindeloos herhalen. Het CDA kan beter de eigen naam hertalen! Confessioneel Dogmatisch Altzheimergenootschap!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.