Home

Nieuws 233 x bekeken 2 reacties

Varkensprijs duikelt met negen cent omlaag

Doetinchem – De varkensprijs in Duitsland duikelt met negen cent omlaag en komt uit op € 1,46. Voor de varkenshouders komt deze prijsdaling hard aan.

De verwachting is dat de Nederlandse slachterijen de daling van Duitsland zullen volgen. In vier weken tijd is de varkensprijs met 17 cent gedaald. De afgelopen twee weken stond de notering op € 1,54.

In de vleeswereld wordt gesproken over een inhaalslag. Eigenlijk had de prijs vorige week ook al moeten dalen. De vleesverkoop is vorige week ingestort. Er is veel ingevroren. Bovendien zorgt de viering van Drie Koningen deze week voor een slappere markt. Het varkensaanbod was nog vrij krap, omdat veel varkenshouders er van uit gingen dat de prijs minimaal gelijk zou blijven en misschien zelfs wel zou stijgen. Dat beeld is enigszins omgeslagen. Onder invloed van de prijsdaling bieden de varkenshouders hun varkens nu wel aan. Het aanbod is echter ook weer niet extreem groot.

De vooruitzichten op de wat langere termijn zijn niet ongunstig. De voorraden op de wereldmarkt zijn vrij krap. Ook in de EU zijn de voorraden niet overdreven groot. De prijs zou zich normaal gesproken vrij snel kunnen herstellen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Min 9 is erg. Volgende week is er minder aanbod en ze wegen ook nog eens lichter. WW zou zeggen ; ""niet leveren""
    Ben benieuwd wat de Beurs doet? Niet ziek laten praten!

  • no-profile-image

    knorrie

    Kan iemand mij uitleggen wat driekoningen te maken heeft met de vleesmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.