Home

Nieuws 280 x bekeken

Uitgaven aan voeding stijgen in crisistijd

Voorburg – Huishoudens hebben in november 3,4 procent meer uitgegeven aan voedingsmiddelen dan in dezelfde maand van 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Daarmee herstellen de uitgaven voor voeding zich ten opzichte van oktober toen de uitgaven nog gelijk bleven aan 2010.

Bovendien is het aandeel van de uitgaven aan voeding in de totale bestedingen weer gestegen. In totaal gaven consumenten namelijk 1,2 procent minder uit dan in november 2010. De afname is iets minder groot dan in oktober toen de consumenten 1,7 procent minder uitgaven.

Vooral aan auto’s werd minder uitgegeven. Door het zachte weer was het gasverbruik een stuk lager. Ook aan woninginrichting en huishoudelijke artikelen werd, net als voorgaande maanden, beduidend minder besteed.

Of registreer je om te kunnen reageren.