Home

Nieuws

Twee SP’ers weg uit Brabantse Staten

Den Bosch - Twee leden van de SP-fractie verlaten Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ze hebben dat vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om Ron van Zeeland en Ellen Pauel. Een verklaring voor hun vertrek willen ze nog niet geven. Ze doen dat dinsdag als ze formeel hun ontslag hebben ingediend bij de commissaris van de Koningin.

Het rommelt binnen de SP in Brabant sinds fractieleden eind december verdeeld stemden over het natuurakkoord met staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw). Van Zeeland en Pauel stemden tegen. Als gevolg daarvan stemde Brabant tegen het akkoord. Het duo bleef vrijdag al weg uit de vergadering van Provinciale Staten.

Fractievoorzitter Nico Heijmans legde de vertrouwensvraag op tafel maar kreeg destijds steun van zijn fractiegenoten.

De SP maakt voor het eerst in de geschiedenis deel uit van een college van Gedeputeerde Staten. De zetels in de Brabantse Staten zullen worden ingenomen door andere SP’ers. Er zijn daarom geen gevolgen voor de coalitie.

Of registreer je om te kunnen reageren.