Home

Nieuws

Toename winst en omzet Monsanto door vroege orders VS

St. Louis - Monsanto heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2012 geprofiteerd van vroege orders voor geavanceerd zaaigoed in de VS en sterke verkopen in Zuid-Amerika en dan vooral Brazilië.

De nettowinst is ten opzichte van de corresponderende periode een jaar eerder verveertienvoudigd tot 126 miljoen dollar (98 miljoen euro). Het bedrijf uit de staat Missouri spreekt ook van aanhoudend goede verkopen in Australië. Europa speelt voor Monsanto’s toenemend belangrijke afzet van transgeen zaaigoed geen rol. De omzet van ‘s werelds grootste zaadproducent steeg op jaarbasis van 1,8 tot 2,4 miljard dollar (1,9 miljard euro).

De omzet die Monsanto realiseert met de verkoop van maiszaad steeg met 46 procent tot 895 miljoen dollar (699 miljoen euro). De verkopen van sojazaad stegen met 7 procent tot 242 miljoen dollar (189 miljoen euro), terwijl de katoenomzet met 73 procent toenam tot 194 miljoen dollar (151 miljoen euro),

De enige categorie waarin de omzet daalde, was de divisie die groentezaad produceert. De omzet daalde met 14 procent tot 157 miljoen dollar (123 miljoen euro). Monsanto Nederland, ontstaan door een overname in 2008 van De Ruiter Seeds in Bergschenhoek, is een belangrijk onderdeel van de divisie.

Opvallend is dat Monsanto ook de omzet van de divisie “Agricultural Productivity”, bekend vooral van de herbicide Roundup, zag stijgen van 673 tot 905 miljoen dollar (707 miljoen euro). In voorgaande jaren daalden prijzen voor Roundup scherp door Chinese concurrentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.