Home

Nieuws 207 x bekeken

TLN onderzoekt compensatie Italiaanse schade

Zoetermeer - Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat onderzoeken of de schade door de blokkades van vrachtwagenchauffeurs in Italië op de een of andere manier te compenseren valt.

De organisatie overweegt daarbij een beroep te doen op de Nederlandse overheid. "Bij de Italiaanse overheid hoeven we niet aan te kloppen'', zei een woordvoerder van de ondernemersorganisatie voor het wegtransport.

Italiaanse vrachtwagenchauffeurs begonnen maandag voor 5 dagen met het opwerpen van blokkades op de snelwegen uit protest tegen de hoge brandstofprijzen en toltarieven. De acties leveren een grote economische schadepost op.

TLN schat de schade voor Nederlandse transporteurs en verladers op enkele miljoenen. Tientallen Nederlandse truckers kwamen vast te staan in de blokkades en tal van bedrijven zag ervan af met hun waar naar Italië af te reizen uit vrees voor de blokkades.

De acties lopen op hun einde. In het noorden van Italië kwam het wegtransport in de loop van de vrijdagmiddag weer op gang. In de regio Calabrië in Zuid-Italië en op het eiland Sardinië zat er nog weinig schot in het opruimen van de blokkades. De verwachting is dat de situatie op de snelwegen vrijdagavond laat in het hele land weer normaal is, aldus de TLN-woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.