Home

Nieuws

Suiker goed voor resultaat ABF

Londen – Het Britse voedings- en kledingbedrijf Associated British Foods (ABF) heeft de opbrengst in de 16 weken tot begin januari met 12 procent zien toenemen. De suikerdivisie leverde daar een belangrijke bijdrage aan met een groei van 21 procent. De landbouwtak, die onder meer veevoer produceert, kon de opbrengst met 22 procent opvoeren.

ABF schrijft de goede resultaten bij suiker toe aan de hoge regionale prijzen, vooral in Europa, waar het bedrijf actief is in Groot-Brittannië zelf en in Spanje. Dochter British Sugar laat daarbij weten dat de oogst voor meer dan 90 procent binnen is.

De Britse suikerproductie wordt geschat op 1,25 miljoen ton, bijna een kwart meer dan na de deels verloren gegane oogst van vorig seizoen. Ook Spanje ziet recordniveaus bij de suikerproductie, waarbij de winst ruim voor ligt op die van een jaar geleden. De ZuidAfrikaanse dochter Illovo profiteert eveneens van hoge prijzen. De suikeractiviteiten in China vertonen een wisselend beeld: goede opbrengsten bij de bieten maar veel droogteschade bij het rietsuiker.

De landbouwdivisie kon profiteren van sterke verkopen van bietenvoer en een uitstekende gang van zaken bij de micro-ingrediënten voeractiviteiten. In de divisie levensmiddelen nam de omzet met 4 procent toe, hoewel de marges vooral bij brood onder druk staan door de zware concurrentie. Verder wist Primark, de keten van goedkope kledingzaken die ook tot ABF behoort, de verkopen opnieuw met 16 procent op te voeren. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.