Home

Nieuws 233 x bekeken

Stijging prijs Noordzeeolie

Doetinchem - De prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) is gestegen tot boven de 110 dollar (85 euro), het hoogste prijsniveau sinds midden november 2011.

De prijs is gestegen door de groeiende onrust rond Iran, dat dreigt de straat van Hormuz af te sluiten voor olietankers. In navolging van de olieprijs zijn ook de prijzen van bio-ethanol en mais in de VS gestegen.

Voor mais was de stijging met 3 procent in de laatste handelsdagen het hoogst op de termijnmarkt in Chicago. Ongeveer een derde van de mais die geteeld wordt in de VS wordt in bio-ethanol gebruikt. In Europa was het effect vrijwel afwezig. De maisprijs bewoog woensdag op de termijnmarkt in Parijs steeds in de buurt van 197 euro per ton, een fractie minder dan op dinsdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.