Home

Nieuws 2 reacties

Stichting Red onze polders positief over inzet Bleker voor Hedwigepolder

Zaamslag - De Stichting Red onze polders is positief over de wijze waarop staatssecretaris Henk Bleker van landbouw de vragen van EU-commissaris Janez Potočnik over het alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder heeft beantwoord.

Het actiecomité is vooral positief over de uitleg die Bleker heeft gegeven over de afweging van economische, sociale en culturele belangen, die ook zijn opgenomen in de Habitatrichtlijn. De stichting vindt dat ook de ontpoldering van de andere aangewezen gebieden heroverwogen moet worden. “Het is belangrijk dat de twee Duitse deskundigen bevestigen dat door de voorgestelde buitendijkse maatregelen habitatverbetering optreedt. Iets dat altijd door voorstanders van ontpolderen bestreden is”, aldus de stichting.

Ze wijzen er bovendien op dat wanneer er in de Hedwigepolder een vogelgebied komt, dat de vogels dan ziek zullen worden door vervuiling met zware metalen, PCB’s en PAK’s, net zoals de vogels in het nabijgelegen Buitenschoor.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Thijs

  Natuuronderhoud is veel praten en weinig doen voor heel veel geld! Dus hard bezuinigen!

 • vroegindeweij

  nederland,en zeker de inwoners van hedwigepolder moeten NOOIT toestaan
  dat hun goede landbouwgrond onderwater gezet wordt ten behoeven de de
  haven van antwerpen, daar de grote zeeschepen nimmer naar antwerpen gaan
  varen gezien de kosten daar voor 1,5 uur maasvlakte -rotterdam of 6,5 uur naar
  haven antwerpen met sleepboten en lootzen ect, dus die smoes kunnen ze wel vergeten de belgen, dus landbouw nederland help de colega's in hedwigepolder
  doen des noods alle wegen naer en van belgie afsluiten. help ze voor het te
  laat is

Of registreer je om te kunnen reageren.