Home

Nieuws 220 x bekeken

Start campagne voor 144 Red een dier

Den Haag – Na de invoering van het alarmnummer voor dierenleed op 15 november 2011 komt er nu een publiekscampagne waarmee het nummer meer bekendheid moet krijgen.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie geeft zondag 8 januari het startschot voor de campagne ’144 red een dier’.
Doel van de campagne is het meldnummer 144 breed onder de aandacht te brengen. De campagne bestaat uit radio- en televisiespotjes, advertenties en de campagnewebsite www.144redeendier.nl. Via de campagne moet onder andere duidelijk worden wanneer iemand het nummer wel en wanneer het niet gebeld moet worden.
Het alarmnummer voor dierenleed is onderdeel van de dierenpolitie, die onder aanvoering van PVV-kamerlid Dion Graus in het leven is geroepen. In de eerste maanden werd het nummer gemiddeld vijfhonderd keer per dag gebeld. Het ging vooral om meldingen van paarden die in modderige weilanden liepen en honden die een groot deel van de dag in de tuin worden gehouden. In ongeveer twintig gevallen wordt de dierenpolitie ook ingeschakeld. Net nadat het telefoonnummer in gebruik werd genomen kwamen er duizend telefoontjes per dag binnen.
Op de dierenpolitie is veel kritiek, zo vindt de Partij voor de Dieren dat de dierenpolitie ook preventief ingezet moet worden bij veebedrijven, transporteurs en slachterijen. De dierenpolitie is echter alleen bestemd voor het behandelen van meldingen van dierenleed en niet voor preventieve controles.

Of registreer je om te kunnen reageren.