Home

Nieuws 380 x bekeken

Schippers wint wisselbeker varkensgezondheid

Venray – Mark Schippers is de winnaar van de wisselbeker Varkens gezonder produceren. De wisselbeker werd dinsdag uitgereikt tijdens het zesde Praktijksymposium Hogere varkensgezondheid in Venray.

Vorig jaar ging de prijs naar varkenshouder Eric van den Heuvel voor zijn resultaten om de aanwezigheid van MRSA op zijn bedrijf aan te pakken. Van den Heuvel pleit voor het beheersen van bacteriën in plaats van afdoden van bacteriën.

De genomineerden van 2012 waren Huub van Schijndel (ontwikkelaar veewagens), Gebr. Cornellisen (gezondheidskosten per zeug verminderen), Mark Schippers (proef met elektronische dierherkenning), Erik Vranken (ontwikkelaar early-warning-systeem) en Mart Smolders (gezondheidsdenken vanuit VIC Sterksel).

De jury bestaat onder andere uit Wyno Zwanenburg, Annechien ten Have, Hetty Schreurs en Eric van den Heuvel.

Of registreer je om te kunnen reageren.