Home

Nieuws 1 reactie

Schapen op bezoek bij Kamerlid

Wergae - PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi kreeg wel heel bijzonder bezoek woensdag.

Een kudde van 250 schapen kwam samen met schaapsherder Henry Hoiting bij Jacobi op bezoek, om haar te bedanken voor de inzet voor financiële steun voor de schaapskuddes met bijzondere schapenrassen. Bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie diende Jacobi een amendement in waarmee ze pleitte voor het beschikbaar stellen van 460.000 euro voor het behoud van rondtrekkende schaapskuddes met bijzondere schapenrassen. “Mede met hulp van CDA-Kamerlid Ger Koopmans is dit gelukt”, zegt Jacobi.

Voor het werk in natuurgebieden zijn de schaapskuddes afhankelijk van een subsidieregeling waarvan de uitvoering de laatste vier jaar in handen was van de provincie. Mede door het nieuwe natuurbeleid dreigde veel kuddes te verdwijnen. Met het amendement is de financiële ondersteuning voor de schaapskuddes voor 2012 vastgelegd. “Voor de jaren daarna moeten we nog iets definitiefs regelen”, zegt Jacobi, die het bezoek erg leuk vond.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    gmrqzpqf

    9N9s7x dbhfksjmqphu, [url=http://ijcbmdxvozrc.com/]ijcbmdxvozrc[/url], [link=http://nimsnmzkvris.com/]nimsnmzkvris[/link], http://hybavkapziwf.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.