Home

Nieuws 275 x bekeken 3 reacties

Rutte: 2012 zal moeilijker worden dan 2011

Amsterdam - ,,2012 zal een moeilijker jaar worden dan 2012.'' Dat zei premier Mark Rutte zondag in het tv-programma Buitenhof over de economische situatie. ,,We zullen de crisis dit jaar echt met z'n allen gaan voelen. Ik vrees dat het dit jaar erger wordt''

De premier schetste dat volgens hem dit jaar de werkloosheid verder gaat stijgen, de Europese economie stagneert en dat de staatsschuld zal toenemen. Hij zei dat Nederland aan de andere kant een sterk land is, met bijvoorbeeld een goed onderwijsstelsel. ,,Dat betekent dat we er goed uit kunnen komen. Maar dan moeten we geen fouten maken dit jaar.''

Rutte gaat niet mee in de gedachte dat de noordelijke Europese landen de teugels financieel moeten laten vieren in deze woelige economische tijden. Volgens hem is dat wegens de groei van de staatsschuld niet vol te houden. Hij zei dat in Europa de groeimachine aan moet en dat Brussel zo efficiënt mogelijk moet functioneren.

Na de opsomming van problemen zei Rutte zich niet te willen overgeven aan somberheid. Hij ziet ook kansen. ,,Het is ook mijn taak om te zeggen: we komen eruit. Want als ik alleen zou vertellen: het wordt een moeilijk jaar en ik heb geen idee wat daarna gebeurt, dan zou je terecht kunnen afvragen, is dat nou leiderschap? Je moet altijd weer perspectief schetsen, een puntje aan de horizon. En daar ben ik optimistisch over. We leven in een fantastisch land, maar we zullen allemaal merken dat we door zwaar weer varen.''

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Doe net als bij een arm huishouden en doe alle klussen zelf.
  Ik bedoel laat geen buitelandse werknemers het werk doen.
  Doe dit liever met Hollandse mensen, anders kost de arbeid 2 keer geld. Een Hollander die op de bank zit met een uitkering en de buitenlander die het werk doet en het geld naar Polen brengt.

 • no-profile-image

  Nederland een goed onderwijsstelsel? De wens is de vader van de gedachte zeker! Sinds iedereen met een IQ van 80 naar de universiteit kan, zijn de gevolgen merkbaar.

 • no-profile-image

  Dirk de Graaf.

  Dat zwaar gesubsidieert studeren moet maar eens verminderen dan blijven er ook Nederlanders over die het normale werk en handwerk willen doen want die burocraten met een stropdas om die verzinnen toch een beetje hun eigen werk en die burocratie kosten blijven maar stijgen en de buitenlanders die hier gelukkig zijn moeten het hand en tandwerk doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.