Home

Nieuws 193 x bekeken

Rode kaart voor Deense varkenshouders bij te veel antibiotica

Kopenhagen - Deense varkenshouders kunnen bij een te grote inzet van antibiotica met ingang van 2014 een rode kaart krijgen van de veterinaire inspecteurs van de overheid.

Dat kondigt de rijksdienst veterinaire- en voedselveiligheid Fødevarestyrelsen aan.

De mogelijkheid van een gele kaart bestaat al en houdt in dat de ondernemers bij overschrijding van de normen voor eigen rekening onder verscherpt toezicht komen te staan. Voor bijvoorbeeld zeugenbedrijven geldt als norm dat hooguit vijf doses per honderd zeugen per dag mogen worden toegediend.

De rode kaart zal gegeven als een varkenshouder na negen maanden met een gele kaart nog steeds het antibioticaverbruik niet heeft teruggedrongen. De sanctie bij rood wordt onder andere dat de varkensstapel op het bedrijf zal worden verkleind, aldus de dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.