Home

Nieuws 490 x bekeken 7 reacties

Rabobank: varkensprijs stijgt tot boven € 1,75

Utrecht – De vleesvarkensprijs kan de komende tijd met nog ruim 15 cent per kilo stijgen, bovenop de prijs van € 1,60 per kilo die de grote varkensslachterijen in Duitsland en Nederland nu vaststellen.

Dit wordt gesteld in een kwartaalanalyse van de varkensmarkt door Rabobank International. De organisatie constateert dat het aanbod op de Europese vleesvarkensmarkt krap is, als gevolg van flinke afname van de zeugenstapel vorig jaar. In december 2011 is die met naar schatting zo’n 9 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar, zo stellen de Rabobank-analisten.

Voor de vleesvarkenshouders betekent dit een aantrekkende vraag naar hun dieren en navenant hogere prijzen. Vanaf de tweede helft van het vorige jaar waren er volgens de Rabobank al tekenen van een marktherstel. De voerprijzen in de EU stabiliseerden of daalden zelfs licht, terwijl de export naar bestemmingen als Zuid-Korea, China, Wit-Rusland en Hongkong sterk aantrok. Daardoor schoonde de markt aardig op.

Probleem is wel dat het effect van de kredietcrisis op de koopkracht in de EU en op de aankopen van varkensvlees nog niet goed valt in te schatten. Daarom houden de analisten van de Rabobank nog wel een kleine slag om de arm voor de varkensprijsontwikkeling in de rest van 2012.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het zal een keer tijd worden een fatsoenlijke prijs voor de productie van een goed stukje vlees , de prijs moet tenminste nog naar 2euro per kg want in 1975 ontvingen we 4,50 gulden per kg.

 • no-profile-image

  En in 1981 5 gulden!!!

 • no-profile-image

  en ik moet het eerst zien voordat ik het geloof

 • no-profile-image

  RABO houd de markt nauwlettend in de gaten.Dat is goed,
  Niet goed is dat Rabo politiek aan het bedrijven is.
  Ze is geworden tot een Coöperatieave dictatuur zonder in spraak.
  Rabo geeft GOEDE ondernemers zonder draag vlak geen leningen meer.Is daar over overlegd met de LEDEN????
  Is daar een maatschappelijke discussie aan voor af gegaan.
  Doet onze bank ook geen zaken met landen zonder DEMOCRATIE.
  Rabo is geworden tot een enge MUTINATIONAL zonder inspraak.

 • no-profile-image

  Je moet dus goed in de buurt liggen. Dus 1 burger die vet bezwaar maakt op jouw plannen verpest normaal automatisch de sfeer in de buurt. De boer kan het dus wel schudden. Een perspectiefvolle toekomst. Wat is dat? Als het op aantallen slaat b.v. minimaal 1000zeugen, 5000 vleesvarkens of 300 melkkoeien dan kan 75% van de boeren wel stoppen in nederland. De rabo vergeet door wie ze zijn opgericht en door wie ze zijn grootgemaakt. Nu vinden ze duidelijk dat ze het merendeel van de boeren niet meer nodig hebben. Het is de arrogantie ten top. Laten we eens een onderzoek doen naar deze moraalridders, 100% zeker dat er een grote beerput open gaat.Is het niet van de individuele werknemers ( wat zij allemaal privé uitspoken ) als van het bedrijf an sich. Maar het klootjesvolk die wij bijna allemaal zijn moet zich wel netjes gedragen.Dieper kan men niet zinken.

 • no-profile-image

  john**

  allemaal de relatiebeheerder bellen of ie alle varkens wil kopen voor 1,75. Aan voorspellingen van partijen die aan de zijlijn van het bedrijf staan hecht ik geen waarde... De rabobank levert mij euro's en die betaal ik volgens afspraak ook weer terug + rente.. ik zie de rabobank wel eens varkens verkopen, maar ik heb ze nog zien kopen.

 • no-profile-image

  Riny

  Maatschappelijke betrokkenheid is zeer belangrijk, maar van de ondernemers moet je het hebben. Maar die lopen een groot risico als er ergens iets mis gaat . En zij moeten concureren op de markt, de loontrekkenden gaan voor en dan pas de ondernemer. Het risico is voor de ondernemer, als er wat overschiet mag de ondernemer hebben! Helaas is dit een feit, de groot machten maken het uit waaronder helaas ook de cooperaties en zeker de hele grote mutinationals. Graaiers in overvloet, maar verantwoordelijkheid nemen vergeet het maar! Daarbij zijn het de schoppers in de samenleving, de milieu en natuur en antiedierorganisaties die het vaak op beestachtige manieren , de ondernemers aanvallen. Dit i.p.v. op een goede en duurzame manier verantwoordt ondernemen mee te onder steunen. Dit zodat de ondernemers er ook een goede boterham aan kunnen verdienen. En voor de maatschappij ook betaalbaar goed voedsel in de schappen ligt. Helaas wordt er door veel banken een boel onzin uitgekraamt i.p.v. de waarheid gesproken!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.