Home

Nieuws

Raad van State spreek zich in februari uit over nertsenverbod

Den Haag - De Raad van State doet in februari uitspraak over de tweede novelle van het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij. Dat verwacht indiener van de initiatiefwet Henk van Gerven van de SP.

Na het advies van de Raad van State zullen de initiatiefnemers, Van Gerven en PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem, de initiatiefwet eventueel aanpassen en opnieuw voorleggen aan de Tweede Kamer. De verwachting is dat dit deze zomer zal gebeuren.

In de tweede novelle is opgenomen dat de nertsenhouders die hun bedrijf moeten beëindigen een schadevergoeding krijgen. Hiervoor is 2 miljoen euro per jaar beschikbaar tot 2024. De vergoeding is onder meer een tegemoetkoming in de sloopkosten en een pensioenvoorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.