Home

Nieuws

Provinciefonds innovatie richt zich op afzetprojecten

Arnhem – Het innovatiefonds ’Betuwse Bloem Innoveert’ van de provincie Gelderland moet vooral tuinders helpen aan een betere afzetpositie.

Dat blijkt uit antwoorden van de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk op vragen van de PVV-fractie tijdens de commissievergadering over dit onderwerp.

Volgende week praat Provinciale Staten over een voorstel om een fonds van 2 miljoen euro op te richten voor ondersteuning van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de tuinbouwsector in de Betuwe en Bommelerwaard. Hiermee kunnen naar verwachting twintig innovaties binnen het tuinbouwcluster Betuwse Bloem worden ondersteund.

Van Dijk: ”Marketing ofwel het afzetten van het product tegen een hogere prijs is een buitengewoon belangrijke te realiseren innovatie die de sector echt nodig heeft.” Telers van fruit, groente, bloemen en planten of bomen krijgen nu onvoldoende financiering voor innovatie op dat vlak. ”Hopelijk worden met deze maatregelen de banken over de streep getrokken.”

Het gaat om steun in een achtergestelde lening. Het geld komt dus waarschijnlijk terug. Groenlinks wil in de statenvergadering een amendement indienen om duurzaamheid als criterium voor aanvragen sterker mee te laten wegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.