Home

Nieuws 196 x bekeken

Productie pluimveevlees Brazilië groeit

Brasilia – De pluimveevleesproductie in Brazilië is vorig jaar gestegen met 6,8 procent. De totale productie bedroeg 13,05 miljoen ton. Dit heeft de Braziliaanse producentenorganisatie Ubabef bekendgemaakt.

Brazilië is volgens Ubabef uitgegroeid tot de derde producent van pluimveevlees ter wereld, na de Verenigde Staten die 16,7 miljoen ton produceerden en China dat op een productie van 13,2 miljoen ton uitkomt.

De Braziliaanse pluimveeindustrie exporteert 30,2 procent van de totale productie. De overige 69,8 procent wordt op de binnenlandse markt afgezet. Het land is de grootste exporteur van pluimveevlees. Het land voorziet 40,2 procent van de wereldmarkt van pluimveevlees. Brazilië verdiende in 2011 ongeveer 6,8 miljard dollar aan kippenvlees (5,4 miljard euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.