Home

Nieuws 286 x bekeken

Productie eieren naar nieuw record

Zoetermeer – De productie van eieren in ons land is vorig jaar gestegen naar een nieuwe record van 10,6 miljard stuks, blijkt ut donderdag gepubliceerde jaarcijfers van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

In 2010 kwam de productie voor het eerst boven de grens van 10 miljard stuks met 10,2 miljard eieren.

Er is geen land ter wereld dat zoveel eieren exporteert als Nederland, maar we gaan dit jaar niet af op een nieuw record. De groei van afgelopen jaar is deels een gevolg van het tijdelijk wegvallen van productie in Duitsland, begin vorig jaar, waardoor de export naar dat land toenam. Bovendien valt de productie in ons land nu terug als gevolg van lagere eierprijzen.

De consumptie van eieren in eigen land nam toe van 185 stuks naar 188 stuks per Nederlander. Het aantal eieren dat gekocht werd voor consumptie thuis steeg met 3 naar 145 per hoofd van de bevolking. Het aantal eieren dat in ons land verwerkt werd in voedselproducten bleef gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.