Home

Nieuws 256 x bekeken

Pleidooi voor mooi bouwen

Utrecht – Bouwondernemers, boeren, banken, adviseurs, overheden en natuur- en milieuorganisaties kunnen samen zorgen voor een goede inpassing van agrarische gebouwen in het landschap in de Gelderse Vallei. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst die op initiatief van de Natuur en Milieufederatie Utrecht is gehouden.

Goede plannen komen alleen tot stand als boeren in een vroeg stadium contact hebben met de gemeente. Samenwerking leidt tot plannen die niet alleen aan de wensen van de boer voldoen, maar ook goed passen in het landschap, aldus burgemeester Wilke Dekker van Renswoude.

Directeur Joris Hoogenboom van de Natuur en Milieufederatie Utrecht zegt dat ondernemers en bestuurders in de Gelderse Vallei graag willen werken aan een mooi landschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.