Home

Nieuws

'Overlevenden 1953 kijken naar Tolbert'

Ouwekerk – Mensen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland die de Watersnoodramp van 1953 hebben overleefd, zijn ”zeer, zeer alert” op de mogelijke dijkdoorbraak donderdag in het Groningse Tolbert.

Dat zei secretaris Dim Mooijaart van de Stichting Vrienden van het Watersnoodmuseum donderdag.
”Het is spannend. We kijken met heel veel belangstelling naar wat er gebeurt. Zeker dat mensen worden geëvacueerd spreekt aan. We weten wat die mensen meemaken”, aldus Mooijaart.

Bang bij berichten over storm zijn de meeste overlevenden zelf niet, vertelt oud-museumdirecteur en overlevende Jaap Schoof. ”We kijken er wat anders tegenaan. We hebben wel meer interesse in dit soort nieuws dan in ander nieuws, maar dat is het. De bescherming tegen dit soort stormen is nu veel beter. Natuurlijk zijn we wel bezorgd om de mensen daar.”

Het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk, waar afgelopen jaar 60.000 bezoekers kwamen, is altijd bezig met mensen informeren over de gevaren van het water, maar ook over de verbeteringen op het gebied van bescherming daartegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.