Home

Nieuws 272 x bekeken

Overlast door storm in het Noorden

Doetinchem – Het noorden van het land heeft veel overlast ondervonden van de harde wind die dinsdag over het land raasde.

Het KNMI meldde op de Waddeneilanden wind tot windkracht 10 en langs de Noordzee-kust in Noord-Holland was het enige tijd windkracht 9. Het KNMI gaf code oranje af, voor extreem weer in Noord-Holland en Friesland. De schade als gevolg van de storm was bij het ter perse gaan van de krant nog niet volledig geïnventariseerd. Verzekeraar Interpolis had tot 17.00 uur een twintigtal meldingen van schade in de agrarische sector. “In de helft van de gevallen gaat het om ruiten van tuinbouwkassen die stuk zijn gewaaid. De andere helft van de schades zijn aan schuren en stallen”, aldus een woordvoerder van Interpolis. De ernst van de schade kon nog niet worden ingeschat.

Door de storm waaiden vooral in het Noorden nogal wat bomen om. Dit leidde in enkele gevallen tot afsluitingen van wegen. In Coevorden dreigde een schuur in de stad in te storten door de wind. In de Rotterdamse haven belemmerde de storm het laden en lossen van schepen.

De waterschappen in het Noorden hebben inmiddels maatregelen getroffen tegen de hoge waterstand als gevolg van de vele regen van de afgelopen dagen. Door de storm was het waterpeil in de Waddenzee lager, waardoor er makkelijker water afgevoerd kon worden. Ook zijn enkele overloopgebieden in gebruik. Donderdag wordt opnieuw storm verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.