Home

Nieuws

Ontwikkeling van biobrandstof schept banen

Davos - De ontwikkeling van biobrandstoffen kan wereldwijd miljoenen banen opleveren.

Dat blijkt uit het rapport 'Op weg naar een volgende generatie ethanoleconomie' dat woensdag is gepresenteerd door Bloomberg New Energy Finance op het World Economic Forum in Davos. In de lanbouwregio’s Argentinië, Australië, Brazilië, China, EU-27, India, Mexico en de VS kan de ontwikkeling van de biobrandstof-industrie veel werkgelegenheid opleveren. Daarbij draagt ethanoleconomie ook bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Het rapport brengt ook de schaduwzijde van de ontwikkeling van de biobrandstofeconomie aan het licht. De investeringskosten die door de industrie moeten worden gedaan zijn echter hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.