Home

Nieuws

Onderzoek naar fusie Royaan en Ad van Geloven

Brussel – De voorgenomen fusie tussen snackbedrijven Royaan en Ad van Geloven kan niet doorgaan zonder toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

De Europese Commissie heeft bepaald dat de samenvoeging van de Nederlandse takken van beide bedrijven mogelijk een bedreiging vormt voor de open concurrentie.

De Europese Commissie heeft de NMA aanbevolen de fusie nader onder de loep te nemen. De NMA had de Europese Commissie zelf om een oordeel gevraagd.

De voorgenomen fusie zou een onderneming opleveren met een omzet van 246 miljoen euro en circa 1.100 werknemers.

Beide bedrijven zijn actief op het terrein van diepvriessnacks. De bedrijven kondigden in november hun voorgenomen fusie aan. De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen de samenvoeging van de Belgische activiteiten van beide bedrijven, omdat in België nog voldoende marktmacht overblijft bij andere bedrijven. De merknamen Van Dobben. Mora en Kwekkeboom zijn eigendom van het bedrijf.

Ad van Geloven is eerder gefuseerd met snackbedrijf Egeria. In 2006 nam het bedrijf Mora over. Beide fusies leverden volgens de NMA geen problemen op.

Of registreer je om te kunnen reageren.