Home

Nieuws 216 x bekeken

Omzet Duitse landbouwcoöperaties stijgt

Berlijn – Het Duitse landbouwcoöperatieve bedrijfsleven heeft in 2011 een omzet gedraaid van 48,2 miljard euro, krap 13 procent meer dan in 2010.

Dat heeft de federatie van de sector, het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) bekendgemaakt.

Volgens de federatie is 2011 beter verlopen dan verwacht, met name voor de handels- en dienstverleningscoöperaties en de melkverwerkers. Door de hogere prijzen van graan en andere landbouwgrondstoffen werd door de eerstgenoemde bedrijven, waaronder concerns als Baywa en Agravis, 17 procent meer omzet geboekt. Deze groeide daarmee naar 23 miljard euro, ondanks de duidelijk geringere oogsten. De coöperatieve melkverwerkers, waaronder DMK, Hochwald, Milchunion Hocheifel en Molkerei Ammerland, zagen de omzet met 13 procent toenemen naar 13 miljard euro.

Voor 2012 is het Raiffeisenverband ’gedempt optimistisch’. De EU-schuldencrisis blijft een bron van onzekerheid, maar de voedings- en bio-energieindustrie toont zich tot dusver weinig afhankelijk van conjunctuurontwikkelingen. De agribusiness blijft een belangrijke ‘stabiliteits- en groeimotor’, aldus de vooruitblik van het DRV.

Of registreer je om te kunnen reageren.