Home

Nieuws

November kende beste trekkerverkopen in jaren

Nieuwegein – Trekkerdealers verkochten in november 253 trekkers. Dat is het hoogste aantal in zeker vier jaar, blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

Of dat ook een langer record is, valt moeilijk de te zeggen. De Federatie publiceerde vóór dat jaar alleen kwartaalcijfers. In 2005 verkochten dealers in het vierde kwartaal nog een kleine duizend trekkers. De verkopen in december zijn per definitie hoger. Dat is de maand dat telers en boeren besluiten voor aanschaf. Daarover heeft de Federatie nog geen gegevens.

Het aantal van 253 trekkers over november is een verdubbeling van het aantal in 2009, toen de crisis speelde, al lijkt een aanschafbeslissing vooral bepaald door de situatie op het eigen bedrijf.
Nog altijd lopen de verkopen over het hele jaar nog circa eenderde achter bij 2008 en 2007. Dat lijkt ook het gevolg van een daling van het aantal landbouwbedrijven.

De Federatie maakt ook maandelijks verkoopcijfers bekend van merken, maar dan met een jaar vertraging. Met nog een maand te gaan lijken de grote merken een stapje terug te doen. De merken Case en Claas zagen de verkopen licht stijgen. Vooral John Deere verliest terrein in dat jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.