Home

Nieuws 544 x bekeken

Nog enkele boeren moeten wijken voor weguitbreiding A10/A1

Diemen – Voor de weguitbreiding van de A10-Oost en de A1 bij Diemen zijn inmiddels zes boeren uitgekocht. Zij moeten wijken voor deze trajectuitbreiding.

”Dat komt neer op 75 procent van de hoeveelheid grond die Rijkswaterstaat nodig heeft voor de verbreding van de snelwegen”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De komende periode zal Rijkswaterstaat meer boerenbedrijven benaderen voor de opkoop van het laatste kwart landbouwgrond die nodig is voor de weguitbreiding.

Deze week start Rijkswaterstaat bij wijze van voorbereiding op de werkzaamheden voor de weguitbreiding van de A10-Oost en de A1 bij Diemen, informatiebijeenkomsten in de regio Amsterdam. De werkzaamheden gaan deel uit maken van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat is nog in afwachting van de uitspraak van de Raad van State over het Tracébesluit SAA. Rijkswaterstaat bereidt het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uit tussen 2012 en 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.