Home

Nieuws 1 reactie

Negatief advies dreigt over tarwegist

Zoetermeer – De producenten en leveranciers van tarwegistproducten moeten voor eind januari aangeven wat hun product doet met zuivel. Gebeurt dit niet, dan geeft de zuivelsector een negatief advies af over het gebruik van tarwegistconcentraat.

Dit bevestigen diverse spelers in de zuivelindustrie. De overleggroep producenten natte veevoeders (OPNV) wil niets kwijt over het onderzoek.

Met deze stellingname maakt de zuivelindustrie duidelijk dat tarwegistconcentraat niet alleen een probleem is van Cono. Alle grote zuivelproducenten willen opheldering over de effecten van tarwegistconcentraat op zuivel. Ze vinden bovendien dat de bewijslast bij OPNV en zijn partners ligt.

Een zuiveldirecteur stelt dat het misschien niet gemakkelijk is om eenduidige verbanden aan te wijzen, maar het is volgens hem ook zonneklaar dat tarwegistproducten geen onschuldige voeders zijn. ”Misschien hebben we het te lang genegeerd, maar tarwegistconcentraat leidt tot afwijkingen. We hebben diverse geur- en smaakpanels ingezet en die stelden duidelijk afwijkende kenmerken vast bij melk die was geproduceerd met behulp van tarwegistconcentraat.”

OPNV zal volgens afspraak de onderzoeksgegevens aanleveren bij de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Deze neemt volgens de berichten geen genoegen met een verhaal dat er niets aan de hand is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ook in de V.S. is er wel iets aan de hand met de destillers grains het Amerikaans zusje van het tarwegistconcentraat,maar zij zoeken waarschijnlijk op de verkeerde plaats.Zij zijn nu een heksenjacht aan het houden met nieuwe onderzoekstesten naar het antibiotica tetracicline,zelfs een koe spoelen op 1000 koeien kan niet meer.Sommige yoghurt en kaasfabrieken hanteren een norm die tienmaal onder de wettelijk toegestane antibiotica norm is. De melk die boven de fabrieksnorm is en onder de wettelijk toegestane norm is,wordt zonder boete opgehaalt en verwerkt tot melkpoeder.!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.