Home

Nieuws 333 x bekeken 3 reacties

Nauwelijks vegetariërs bij SGP, CU en CDA

Den Haag – Christelijke partijen hebben nauwelijks vegetariërs onder hun aanhang. Dat blijkt uit een steekproef van onderzoeksbureau Ipsos Synovate onder duizend respondenten.

Onder de SGP-stemmers bevinden zich nagenoeg geen vegetariërs en ook de percentages bij Christenunie (4 procent) en CDA (5 procent) zijn laag. Volgens het bureau kan daaruit de conclusie worden getrokken dat hoe christelijker de kiezer, hoe hoger de vleesconsumptie.

Gemiddeld volgt bijna één op de tien Nederlanders een vegetarisch dieet. Van de VVD-aanhang eet 5 procent geen vlees, bij de PVV 6 procent en de SP 9 procent. Bij de linkse kiezers liggen deze percentages aanzienlijk hoger. Weinig verrassend gaat de Partij voor de Dieren aan kop met 24 procent, gevolgd door Groenlinks (22 procent). De PvdA telt 11 procent vegetariërs en het links-liberale D66 10 procent.

Ipsos Synovate deed ook onderzoek naar de meest favoriete keuken. Daaruit blijkt dat mediterraans eten favoriet is onder de Nederlanders, gevolgd door de Hollandse pot en Aziatisch. Wat betreft de Hollandse pot geniet het los van elkaar eten van aardappelen en groente de voorkeur. Niettemin wordt door 20 procent van de ondervraagden het liefst geprakt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Opmerkelijk ook dat 76 procent van de aanhangers van de PvdD carnivoor is, en bij GroenLinks 78 procent!

 • no-profile-image

  Dus daar zijn gelukkig ook nog veel mensen die de dieren een leven gunnen. Voor ons de zorg deze dieren een goede verzorging te geven.

 • no-profile-image

  Juist de PvdD en Groenlinks pretenderen te waken over de natuur en de natuur zoveel als mogelijk instand te houden,
  De mens is toch een wezenlijk onderdeel van onze natuur.
  De mens is van nature Omnivoor........ben ik nu On Natuurlijk of.......?

Of registreer je om te kunnen reageren.