Home

Nieuws 2 reacties

Natuurschade kost jaarlijks 450 miljard euro

Brussel – De vernietiging van de natuur in Europa kost jaarlijks 3 procent economische groei. Dat komt neer op 450 miljard euro, zo berekende Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

”Dat is precies het bedrag dat Europa wanhopig bij elkaar zoekt voor het reddingsfonds van de euro. Maar dan jaar in, jaar uit”, zegt Gerbrandy.

Een kwart van de dieren en planten in Europa dreigt uit te sterven, aldus de D66-politicus, die voor het Europees Parlement een onderzoek leidt naar biodiversiteit in de EU. Hij pleit ervoor dat overheden en bedrijven verplicht worden de schade die zij toebrengen aan de natuur, te compenseren via de financiering van compensatieprojecten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    In de mestwet telt men gewoon van alles en nog wat bij elkaar op (met de nodige schrijnende gevolgen), de pacht wordt berekend door van alles en nog wat mee te laten tellen wat niet aan de orde is (met alle gevolgen van dien), onlangs lieten "hooggeleerden" weten dat men er bij de biodiversiteitsberekeningen een factor 10.000 naast zat en recentelijk vroegen andere "hooggeleerden" zich wanhopig af waarom de klimaatverandering zich niet aan de rekenmodellen hield.....Misschien kunnen we beter eens gaan berekenen wat al die veel te dik betaalde idioten ons wel niet kosten!!

  • no-profile-image

    Graag zie ik die berekening van onze verdwaalde Gerbrandy, roepen dat de wereld vergaat maar niet aangeven hoe en wat en wanneer, Dom geklets en mensen op jagen om niets.Zeg dan ook iets konkreets.

Of registreer je om te kunnen reageren.