Home

Nieuws

NAJK wil geen suiker- of vettaks

Utrecht – NAJK, de organisatie voor jonge boeren is tegen de invoering van een vet- of suikerbelasting op voedsel. In Europa hebben Hongarije, Frankrijk en Finland soortgelijke belasting ingevoerd.

NAJK vindt dat consumenten beter bewust moeten worden gemaakt op de hoeveelheid en de regelmaat waarmee voedsel wordt genuttigd, dan om ’slechte’ voedingsmiddelen te belasten. ”Het probleem ligt niet bij de ongezonde voedingsmiddelen, maar bij de porties en de regelmaat waarmee iets gegeten wordt”, zegt NAJK-voorzitter Wilco de Jong.

Hij ziet meer in het maken van onderscheid tussen gezonde en ongezonde opname van voedingsmiddelen, dan het wijzen naar gezond en ongezond voedsel. ”Een gebalanceerd voedselpatroon is het begin van een samenleving zonder problemen door overgewicht”, aldus NAJK.

Of registreer je om te kunnen reageren.