Home

Nieuws 209 x bekeken

Mogelijk tweede sluis bij Eefde

Den Haag - Verkeersminister Melanie Schultz wil snel een beslissing nemen of er een tweede sluiskolk komt bij Eefde.

Schultz denkt haar beslissing nog dit kwartaal te nemen, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Op 3 januari viel de deur van de sluis naar beneden. Sindsdien is er geen scheepvaartverkeer mogelijk over het Twentekanaal. Dat levert een economische schade op van enkele miljoenen euro's per week. Twee veevoerbedrijven zijn ernstig getroffen. Rijkswaterstaat denkt dat de sluis over 3 weken weer bruikbaar is.

Schultz schetst dat binnen haar ministerie al langer wordt gedacht over een tweede kolk. Eind vorig jaar zou ze de knoop doorhakken, maar een zorgvuldige beslissing kost echter meer tijd, schrijft ze. Mocht worden besloten de sluis te bouwen, dan kan die bouw in 2014 beginnen. De oplevering is voorzien in 2017.

De VVD-bewindsvrouw heeft geld beschikbaar. In de studie die ze laat verrichten, wordt ook gekeken naar de verruiming van het Twentekanaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.