Home

Nieuws 203 x bekeken

Ministerie geeft financiële ondersteuning voor innovaties

Den Haag- Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) stelt 95 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in innovaties.

Via het Innovatiefonds MKB+ kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, en voor grotere bedrijven financiële ondersteuning krijgen voor de ontwikkeling van innovaties. De regeling is ook bruikbaar voor ondernemers uit de land- en tuinbouw.

”Het fonds is nodig omdat vernieuwende ondernemers door banken als risicovoller worden gezien waardoor hun financieringsvraag vaker wordt afgewezen”, legt het ministerie uit. Betrokkenheid van het InnovatiefondsMKB+ moet de andere financiers van de onderneming mede over de streep te trekken.

Het Innovatiefonds MKB+ werkt met innovatiekredieten die rechtstreeks aan ondernemingen worden verstrekt, maar ook door kapitaal te verstrekken aan investeringsfondsen die investeren met risicokapitaal in innovaties. Ondernemers kunnen via de financiering tot een derde van kosten van de innovatie financieren. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in een subsidie.

In totaal stelt de overheid tot en met 2015 500 miljoen euro beschikbaar voor innovatiegelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.