Home

Nieuws 294 x bekeken

Minder varkens, meer vleeskuikens geslacht

Den Haag - In november 2011 zijn er 1.400 minder varkens geslacht dan het aantal dat in dezelfde maand in 2010 is aangeboden bij slachterijen.

Dit blijkt uit de meest recente (en voorlopige) cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In geslacht gewicht is er in november vorig jaar ruim 115 miljoen kilogram varkensvlees geproduceerd, 4 miljoen kilo meer dan het jaar eerder.

Het aantal pluimveeslachtingen is juist gestegen. In november 2011 zijn ruim 3 miljoen vleeskuikens meer geslacht ten opzichte van november 2010, toen ruim 40 miljoen vleeskuikens werden geslacht. In geslacht gewicht komt dit neer op 72,4 miljoen kilo in november 2011 ten opzichte van 69,8 miljoen in dezelfde maand een jaar eerder. Er zijn iets meer kalveren geslacht en minder lammeren en geiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.