Home

Nieuws

Minder productie in industrie

Den Haag - De Nederlandse industrie behaalde in november 7 procent meer omzet dan dezelfde maand een jaar eerder, maar de gemiddelde dagproductie was 1 procent minder.

De prijzen waren 8 procent hoger dan een jaar eerder, aldus vrijdag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De krimp in de productie was de eerste in 2 jaar tijd. In oktober was er nog een groei van 1 procent.

De aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie produceerde 6 procent minder dan een jaar eerder. In de basismetaal- en metaalproductenindustrie en de elektrotechnische en machine-industrie kromp de productie met 1 procent. Daarnaast waren er ook branches waar de productie nog groei toonde. De productie in de transportmiddelenindustrie nam toe met 5 procent. Ook in de voedings- en genotmiddelenindustrie was de productie hoger (3 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.