Home

Nieuws

Mechanisatiebedrijf Lemken groeit weer

Alpen – De Duitse fabrikant van landbouwmachines Lemken heeft in 2011 de lichte omzetdaling van de achterliggende twee jaar omgebogen in een groei van 31 procent naar 266 miljoen euro.

Directietopman Franz-Georg von Busse dankt die positieve ontwikkeling aan nagenoeg alle verkoopregio’s. Op de Duitse thuismarkt zette Lemken 17 procent meer om. Daarnaast overtrof vooral Rusland de verwachtingen; dat land bereikte weer het recordniveau van 2008.

Sterke groei vertoonde ook Frankrijk, de grootste buitenlandse afnemer. Daarnaast was er ook een aanzienlijke omzetgroei in landen als Nederland en België. In totaal steeg het aandeel van de export daarmee tot 69 procent.

Lemken is actief op het gebied van techniek voor grondbewerking, zaaien en gewasbescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.