Home

Nieuws 1 reactie

'MF Global loosde vlak voor faillissement effecten'

New York - MF Global heeft nog vlak voor zijn bankroet voor honderden miljoenen dollars aan effecten overgedaan aan Goldman Sachs, maar kreeg hiervoor niet direct betaald.

Of de betaling nog gedaan kan worden is onduidelijk. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van twee voormalige medewerkers van MF Global, tot het bankroet het grootste clearinghouse op de termijnmarkt in Chicago.

Door het faillissement dreigen vele duizenden met name Amerikaanse boeren en handelshuizen financieel het schip in te gaan. MF Global, dat werd geleid door oud Goldman Sachs-bankier Jon Corzine, is bijna 1 miljard euro van cliënten kwijt. MF Global wist dat het failliet zou gaan doordat beleggers in paniek raakten toen bekend werd dat het zo’n 6 miljard dollar had geïnvesteerd in Europese staatsobligaties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jon Corzine
    opsluiten en nooit meer vrijlaten

Of registreer je om te kunnen reageren.