Home

Nieuws 329 x bekeken 1 reactie

Lubbers: eet een keertje geen vlees

Den Haag – Eet een keertje geen vlees. Dat zou Ruud Lubbers nu adviseren in het kader van verduurzaming. Lubbers zegt dit in een interview in de aanloop naar een internetdiscussie over vergroening en verduurzaming.

Lubbers voerde als minister van Economische Zaken in het Kabinet Den Uyl in de jaren 70 de autoloze zondag in en hij riep mensen op om de gordijnen een uurtje eerder dicht te doen. ”De autoloze zondag was bedoeld om de olievoorraad op pijl te houden toen de Arabische landen de oliekraan dreigden dicht te draaien. Nu is er geen olieboycot. Maar om te bezuinigen en minder energie te verbruiken, zijn die tips van toen nog steeds bruikbaar. Maar vandaag zou ik zeggen: eet een keertje geen vlees”, zegt Lubbers.

”Het gaat erom dat je een beetje moeite doet om duurzamer te leven. Ieder kiest daarbij zijn eigen ding”, vindt de oud-premier, die zelf een elektrische auto heeft.

Lubbers benadrukt dat vergroenen en verduurzamen geen linkse hobby is, terwijl deze suggestie soms wordt gewekt. ”Ik was heel blij dat de koningin in haar kerstrede aan Earth Charter refereerde.”

Lubbers is commissaris van Earth Charter, ook bekend als het Handvest van de Aarde. Earth Charter heeft als doel in de 21e eeuw een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereldwijde gemeenschap te realiseren.

Foto

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.