Home

Nieuws 194 x bekeken

Leverancier kan plek in schap Walmart winnen

Bentonville – Het grootste (voedings)warenhuis ter wereld Walmart organiseert een verkiezing waarin leveranciers een plek in de schappen bij Walmart kunnen verdienen.

Leveranciers moeten op internet een wervende productpresentatie geven om stemmen van Amerikaanse klanten te winnen. Daarvoor is de website Getontheshelf.com geopend.

De beste drie leveranciers krijgen niet alleen een plek in het schap; Walmart gaat de leveranciers ook bijstaan in marketingbeleid en groeistrategie. Alle producten (food en non-food) kunnen meedoen in de verkiezing die iets weg heeft van American Idols.

Henky Harinarayan, Walmarts senior vice president e-commerce, stelt in een persbericht dat met deze actie barrières verdwijnen tussen klant en schap. ”Het was heel lang gebruikelijk dat alleen de inkoper bevoegd was om een product in het schap te krijgen. Vandaag halen we deze hindernissen weg en geven we iedereen de kans om zijn of haar product bij Walmart te lanceren”, zo schrijft het vakblad Distrifood.Of registreer je om te kunnen reageren.