Home

Nieuws 1674 x bekeken

Landwinkel-coöperatie ziet omzet 30 procent groeien

Veenendaal – De coöperatie voor boerderijwinkels onder de Landwinkel-formule heeft in 2011 een omzet behaald van 2,2 miljoen euro. Dat is een groei van 30 procent. Volgens de organisatie zijn nu 87 boerderijwinkels aangesloten, vijf meer dan in 2010.

De bestaande winkels kochten wel meer aanvullend assortiment in bij de coöperatie, wat volgens de organisatie duidt op een professionalisering van de branche. ”De meeste omzet wordt natuurlijk gemaakt met eigen product zoals boerenkaas of appels, maar het aanvullende assortiment wordt bij ons ingekocht.”

Het aantal Nederlandse landbouwbedrijven met huisverkoop ligt rond de tweeduizend. ”Circa 400 daarvan zijn professioneel met een boerderijwinkel. Daarvan zijn er 87 aangesloten bij ons”, zegt een woordvoerder van de coöperatie.

Deze week stelde het Foodservice Instituut (Fsin) dat dat de omzet van boerderijwinkels is gestegen met 1 procent. Dat groeicijfer ligt hoger bij Landwinkels, denk te coöperatie. ”De gezamenlijke inkopen stegen immers met 30 procent.”

Of registreer je om te kunnen reageren.