Home

Nieuws 814 x bekeken

Landbouwborrel viert jubileum

Brussel – De zogeheten Landbouwborrel in Brussel bestaat vijftien jaar. De maandelijkse netwerkbijeenkomst voor politici, ambtenaren, lobbyisten en journalisten werd in 1996 opgezet door toenmalige europarlementariër Jan Sonneveld (CDA) en freelance journalist Willem Kootstra.

Tussen 1999 en 2009 werd de borrel georganiseerd door VVD’er Jan Mulder, waarna CDA-collega Esther de Lange het stokje overnam.

Volgens De Lange en Mulder functioneert de bijeenkomst als smeerolie voor het politieke proces. Het brengt verschillende disciplines bijelkaar en verkort de lijntjes tussen Brussel en Den Haag. Niet zelden leiden gesprekjes op de borrel tot concreet beleid.

Maandagavond stond De Lange tijdens de eerste borrel van dit jaar kort stil bij het jubileum. Gastspreker was staatssecretaris Henk Bleker (landbouw), die inging op de onderhandelingen tussen de lidstaten over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.