Home

Nieuws 227 x bekeken

LTO: stel met spoed stalruimte beschikbaar

Groningen - LTO Noord roept vrijdag veehouders in Groningen en omliggende provincies op met spoed stalruimte beschikbaar te stellen voor melkvee en jongvee.

Ongeveer 2.000 koeien en enkele honderden schapen in de omgeving van het Groningse dorp Woltersum worden vrijdag mogelijk geëvacueerd, omdat een dijk langs het Eemskanaal op doorbreken staat.

LTO Noord vraagt veehouders die hun collega’s de helpende hand toe willen steken, contact op te nemen met haar informatiecentrum (088 888 6644). De meeste mensen in het risicogebied zijn inmiddels vertrokken, maar de dieren zijn vooralsnog achtergebleven in de stallen. Inmiddels is wel een aantal veewagens het gebied ingereden.

"Voorop staat nu om alle levende have naar een veilige plek te brengen'', zegt voorzitter Hilbrand Sinnema, "Er lijken voldoende transportmiddelen beschikbaar, nu de plaatsen nog waar het vee naar toe kan. De hulp van collega-veehouders is hierbij onontbeerlijk.''

De brandweer Groningen heeft een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld voor inwoners van het geëvacueerde gebied die dieren hebben moeten achterlaten (050-3671115).

Of registreer je om te kunnen reageren.