Home

Nieuws

LTO Noord dient claims in voor evacuatie

Ten Boer – LTO Noord gaat namens de getroffen boeren claims indienen bij de gemeenten Ten Boer en Leek voor de schade bij de evacuaties. Dat zegt voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord-Groningen.

Hoe hoog het schadebedrag voor de ondernemers zal zijn is nog onduidelijk. De claim gaat zowel om de kosten van de evacuatie zelf als de schade als gevolg van de evacuatie. Sinnema zegt dat hij verwacht dat de schade zal meevallen.

Hij heeft er goede hoop op dat de gemeenten coulant zullen omgaan met de claims, zolang de ondernemers met redelijke declaraties komen. In totaal gaat het om vijftien tot twintig agrarisch ondernemers, die gebruik maken van de schaderegeling, verwacht Sinnema.

Voor het indienen van de claims geldt geen strakke termijn. Sinnema zegt dat voor een deel van de schade de bedragen later zullen worden bepaald. Vooral de gevolgschade is pas na verloop van tijd goed vast te stellen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.